Connect with us

Hobby

Wist u dat kinderen steeds slimmer worden van houten speelgoed?

Er wordt nog te vaak aan plastic speelgoed gedacht bij de aan koop van een cadeautje, wat is er nou gebeurt met dat mooie houten speelgoed? Houten speelgoud heeft immers een bepaalde charme, net zoals dat oude cafeetje waar altijd die leuke sfeer hing. Houten speelgoed heeft enkele saillante voordelen ten opzichte van ander speelgoed. Maar laten we eerst een de ”wetenschap” tegenspreken dat houten speelgoed en plastic speelgoed gelijkwaardig zijn.
Plastic speelgoed kan namelijk, in tegenstelling tot houten speelgoed, wel degelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van uw kind. Wist u dat bijna geen enkele speelgoedfabrikant nog speelgoed produceert in Europa? Hier zijn enkele voor de hand liggende verklaringen voor. Allereerst is het – begrijpelijk – aantrekkelijker om te produceren in een land met lage loonkosten. Vaak worden arbeiders dan ook zwaar onderbetaald voor de arbeid die ze verrichten, om niet eens te spreken over de hygiënische situatie in deze fabrieken. Een andere reden waarom fabrikanten het buitenland verkiezen is dat in landen zoals China en Indiä er snel een loopje wordt genomen met de Europese regelgevingen. Als niet-EU lid moet je namelijk niet meteen voldoen aan allerlei eisen die gesteld worden bij het importeren, verkopen of produceren van producten bestemd voor de Europese markt. Dit geeft producenten indirect de toestemming om inferieure, goedkopere en soms zelfs schadelijke stoffen te verwerken in hun producten. Denk bijvoorbeeld aan lood dat gebruikt wordt om bepaalde plastic autootjes van wieltjes te voorzien. U leest het goed: De race naar de goedkoopste productie gaat ten koste van uw kinderen.

Er zijn vele voordelen aan houten speelgoed

Er zijn echter ook andere voordelen aan houten speelgoed. Uw kind leert de waarde van echt speelgoed. Geen elektronische geluiden, flikkerende lampjes of ander elektrisch geweld. U leert uw kind spelen door middel van zijn eigen fantasie. Het is net deze ontwikkeling die houten speelgoed veel voordeliger maakt voor uw kinderen. Zeg nou zelf: De ontwikkeling van uw kind gaat toch voor op alles? Het houdt trouwens niet op bij deze argumenten . Houten speelgoed gaat vele malen langer mee als plastic speelgoed. Het is duurzamer, omdat er niet voor inferieure materialen wordt gekozen bij de productie. Indien u de juiste producten kiest, wordt het speelgoed zelfs handgemaakt, wat het niet enkel voor kinderen mooi maakt. Zo staat een houten locomotief zeer mooi in uw woonruimte, waar het een prominente plek kan innemen als waar designer item.
Is uw houten speelgoed na verloop van tijd vuil geworden? Geen probleem. Wegens het gebrek aan holle onderdelen en goede dichtingen wordt het speelgoed enkel aan de buitenkant vuil. Even schoonmaken en uw kind kan zich weer volledig toeleggen op het spelen zonder dat u zich moet zorgen maken over zijn gezondheid.

Advertisement