Connect with us

Hobby

Kooistra detectors: een familiebedrijf met jarenlange ervaring

Zo’n 35 jaar geleden begon Leo Kooistra vanuit zijn eigen zolderkamer metaaldetectors te verkopen. Destijds waren er nog niet zoveel bedrijven in Nederland die in zijn hobby konden voorzien, en aldus pakte de ondernemer het zelf op. Tegenwoordig is Kooistra metaaldetectors de officiële distributeur van metaaldetectors in Nederland, en heeft het familiebedrijf door zijn jarenlange ervaring een enorme kennis op het gebied van metaaldetectoren opgedaan.

Verborgen schatten

Misschien is het naar schatten zoeken met een metaaldetector slechts een van je vele hobby’s, en wil je een voordeliger variant om op zondag mee over het strand te jutten. Of wellicht is het tegenovergestelde waar, en wil je deze hobby heel wat serieuzer aanpakken. Voor iedere schatzoeker is er een detector die het beste past bij deze spannende bezigheid. Zo heeft Kooistra al beginnermodellen voor vijftig euro, en zijn er speciale detectoren die geschikt zijn voor kinderen. Maar er zijn ook professionele modellen, die uiteraard ook wat duurder uitvallen. Aan jou de keuze.

Particulier of zakelijk?

Veel mensen schaffen een metaaldetector aan omdat het een leuke en interessante hobby is. Maar ook voor bedrijven is er natuurlijk een markt voor bodemonderzoek. Ook hierin kan Kooistra voorzien, want het bedrijf verkoopt ook professionele detectoren voor bodemonderzoek en 3D-bodemradars. Detectoren worden in de bouwwereld vaak gebruikt om de bodem te onderzoeken. De bodem heeft op deze manier geen geheimen voor jou meer. Een ander voorbeeld waar de apparaten ingezet kunnen worden zijn bijvoorbeeld grote evenementen en festivals. Je kent ze vast wel, de detectiepoortjes bij de entree die controleren of er geen wapens mee naar binnen worden gesmokkeld. Uiteraard is het mogelijk om eens langs te komen in de showroom in Lippenhuizen. Daar zal Leo Kooistra of een van zijn familieleden je persoonlijk te woord staan en adviseren welke metaaldetector jou die schatten op gaat leveren.

Advertisement