Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Vervolgonderzoek

Als je zwanger bent wil je natuurlijk het liefst zo min mogelijk zorgen en kunnen genieten van je zwangerschap. Als er op een 20-weken echo-onderzoek iets verdachts is gevonden, zal er geadviseerd worden om een vervolgonderzoek te laten doen. Of je dit wilt of niet mag je helemaal zelf weten. Hierdoor kom je wel met zorgen te zitten en wil je graag weten of het iets of niets is.
Vervolgonderzoek
Een vervolgonderzoek wordt ook wel een ultrageluidonderzoek genoemd. Dit onderzoek is niet schadelijk voor je kindje en voor jezelf. Tijdens dit onderzoek wordt er extra goed naar je kindje gekeken. Je kindje wordt helemaal van top tot teen onderzocht. Na het onderzoek wordt vaak gelijk met je besproken of je kindje een afwijking heeft of niet. Heeft je kindje een afwijking, dan zal je hier goed over worden geïnformeerd. Blijkt er niets gevonden te zijn, dan zal er een last van je schouders afvallen. Houd wel in je achterhoofd dat het onderzoek geen 100% zekerheid geeft op een gezond kindje.
Afwijking
Als je kindje een afwijking heeft brengt dit veel zorgen met zich mee. Sommige afwijkingen kunnen tijdens de zwangerschap behandeld worden of de zorg tijdens of na de bevalling kan er op worden aangepast. In sommige gevallen kan de afwijking dusdanig ernstig zijn dat je kindje voor, tijdens of na de bevalling ten overlijden komt. In dit geval kom je voor een zeer moeilijke keuze te staan. Kies je er namelijk voor om de zwangerschap te voldragen of kies je ervoor om de zwangerschap vroegtijdig te stoppen. Een zwangerschap kan beëindigt worden tot maximaal 24 weken. Omdat dit een hele moeilijke en zware keuze is en veel zorgen met je mee zal brengen, is het belangrijk om hier goed over te praten met je partner, moeder, verloskundig of wie dan ook.

Up Next:

Bodyscan

Advertisement