Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Tatoeage verwijderen? Bekijk de opties

tattoos

Tatoeage laten weghalen

Tegenwoordig zijn tatoeages helemaal ‘hot’. Een tatoeage wordt ook wel genoemd als ‘iets voor het leven’. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Er kan namelijk veel aan gedaan worden, om de tatoeage zo goed mogelijk te verwijderen. Bent u uw tatoeage zat of vind u hem eigenlijk niet meer mooi? Dan kun je ervoor kiezen om je tatoeage te verwijderen. Maar hoe gaat dit nou in zijn werking? En wat kan ik als resultaat verwachten?

Welke mogelijkheden zijn er om mijn tatoeage te verwijderen?

Er zijn tegenwoordig verschillende technieken om je tatoeage zo goed mogelijk te verwijderen. Een van de meest effectiefste manier is een laserbehandeling.

Een laserbehandeling

Er zijn verschillende soorten lasersystemen. Deze zijn speciaal ontworpen voor het vervagen en verwijderen van uw tatoeage. Helon Oost Nederland gebruikt de Q-switched ruby laser. Deze laser veroorzaakt een enorme licht impuls met vrijkomende warmte. Hierdoor ontstaat er warmte, waardoor de inkt steeds dunner en kleiner wordt. Uiteindelijk ruimt je lichaam de kleine inktdeeltjes zelf op. Met als resultaat een mooie tattoo vrije huid.Natuurlijk zal dit resultaat niet binnen 1 behandeling zijn. Hier zijn namelijk gemiddeld 8 tot 12 behandelingen voor nodig. Tussen elke behandeling zitten ongeveer 12 weken rust. Het is dan ook geen weken of maanden, maar eerder jaren werk. Om een professioneel gezette tattoo te verwijderen, ben je al snel 3 jaar verder.

Operatief verwijderen van uw tatoeage

Het operatief verwijderen van een tatoeage is een snellere manier dan een laserbehandeling. Een operatie duurt immers maar een paar uur. Het gevaar van een overgebleven litteken is wel groter dan bij een laserbehandeling.

Resultaat tatoeage verwijderen

Zoals eerder aangegeven zijn we inmiddels veel verder dan vroeger. Tegenwoordig kunnen tatoeages geheel verwijdert worden. Vooral met de 2 bovenstaande alternatieven kun je een goed resultaat verwachten!

Advertisement