Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Contactlenzen- maandlenzen en daglenzen

Contactlenzen worden gedragen door mensen die slechtziend zijn of een afwijking hebben in hun ogen. Contactlenzen of lenzen komen voor in vele varianten. Zo heeft u Standaard lenzen, torische lenzen en multifocale lenzen, afhankelijk van de afwijking in uw ogen. Daarnaast onderscheiden lenzen zich ook nog in verschillende type lenzen namelijk Jaarlenzen, maandlenzen, weeklenzen, daglenzen, nachtlenzen en kleurlenzen. Elk paar lenzen heeft een andere doel. Zoals kleurlenzen hebben de functie om u een nieuwe look te geven.

Daglenzen

De laatste jaren is het in Amerika een hype geworden dat u hygiënisch om gaat met u zelf en ook met uw ogen. Aangezien maand of weeklenzen gedurende een langere periode in uw ogen zitten, is dat niet hygiënisch. Daar is nu een oplossing voor! Tegenwoordig bestaan er namelijk daglenzen. Daglenzen gebruikt u slechts 1 dag en u gooit de lenzen weg nadat u ze een dag heeft gedragen. U begint iedere dag weer met nieuwe en frisse lenzen. Dit is gezonder en hygiënischer voor uw ogen.
 

Maandlenzen

De meest gedragen variant van contactlenzen ter wereld zijn maandlenzen. Nog altijd begint iedereen die lenzen nodig heeft met maandlenzen. U gebruikt 1 paar maandlenzen gedurende de hele maand en u onderhoud en reinigt uw lenzen dagelijks met lenzenvloeistof. Dit is nodig om de lenzen schoon te houden zodat u de dag weer begint met scherp zicht. Bij maandlenzen kunt u denken aan standaard, torische en multifocale maandlenzen.

Advertisement