Connect with us

Financieel

Toeslagen worden steeds meer als inkomstenbron gezien

De toeslag voor de zorg is een vaak noodzakelijke compensatie voor in de kosten van de zorgverzekering. Het is in Nederland verplicht een verzekering te hebben voor de kosten van zorg bij een zorgverzekeraar. Iedereen die maandelijks betaalt voor een zorgverzekering is bevoegd om een aanvraag te doen voor zorgtoeslag. Men moet echter ook aan de aanvullende voorwaarden voldoen. Het inkomen dat u krijgt is mede doorslaggevend om de zorgtoeslag hoogte vast te leggen. De zorgtoeslag zal hoger zijn naarmate het inkomen lager wordt. U kunt beter geen zorgtoeslag ontvangen als het jaarinkomen te hoog is. Je zal dan in het jaar erop terug moeten betalen. Wel is het verstandig de verschillende zorgverzekers in Nederland te vergelijken. Bij zorgverzekeraarsnederland.com kan je gemakkelijk de verzekeraars met elkander vergelijken.
Huurtoeslag
Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Voor het recht op de toeslag voor huurwoningen is het belangrijk dat men huur betaald voor een huurwoning. De aanvrager moet hiernaast de 18-jarige leeftijd hebben bereikt, ingeschreven staan op het woonadres en Nederlands zijn of een geldige verblijfsvergunning. Het inkomen en spaargeld mag niet te hoog zijn. Het compensatiebedrag hangt af van verschillende factoren zoals het inkomen. Men komt in aanmerking voor de toeslag voor huren als aan de voorwaarden voldaan is.
Toeslagen aanvragen
De aanvraag van een toeslag gaat eenvoudig via internet. Voor een aanvraag via internet heeft u wel uw DigiD-code nodig. Het is ook mogelijk om telefonisch toeslagen aan te vragen. Men kan een telefonische aanvraag indienen bij de toeslagen afdeling van de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om telefonisch een aanvraagformulier zorgtoeslag op te vragen en de gehele aanvraag schriftelijk te doen. Voor de gehele aanvraag heeft u de volgende gegevens nodig:
• uw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting
• jaaropgaaf
• uw loonstrookje
• de gegevens van toeslagpartner
Een testberekening is te maken op de toeslagen website van de belastingdienst. U krijgt een idee op hoeveel toeslag u kunt rekenen door het maken van een testberekening.

Advertisement