Connect with us

Financieel

Online beleggen stappenplan

Wilt u beginnen met online beleggen, maar weet u niet hoe u aan de slag kunt gaan? In dit artikel zal in 5 stappen worden uitgelegd door middel van een fictief beleggingsvoorbeeld hoe online beleggen in de praktijk in zijn werking gaat.
Stap 1: Meld je aan bij een online broker
De eerste stap wanneer je gaat beginnen met online beleggen is een account aanmaken bij een broker. Dit is binnen een paar minuten gedaan en vervolgens kunt u een beleggingsprogramma downloaden of zelfs een app waarmee u aan de slag kunt.
Stap 2: Zoek een aanleiding voor een belegging
Nu u een programma gedownload heeft en u aan de slag kunt met beleggen, heeft u een aanleiding nodig voor uw belegging. Wij gebruiken hier de fundamentele analyse voor. Dit houdt in dat wij recente ontwikkelingen van bedrijven en de economie in de gaten houden. Wanneer u een bericht tegen komt over een bedrijf die meer omzet heeft behaald dan in de vorige periode, kunt u verwachten dat de koers van dat aandeel zal gaan stijgen.
Stap 3: Open een positie
De volgende stap is het openen van een positie. Houd hier rekening mee met de openingstijden van de beurs. De Europese beurs is tussen 9 en 6 open en de Amerikaanse beurs is tussen half 4 en 10 uur ’s avonds open. Via het programma kunt u aanklikken welke aandelen u wilt kopen en hoeveel aandelen u wilt kopen. U ziet meteen staan hoeveel uw inleg is.
Stap 4: Sluit een positie
Om u belegging af te maken is het ook de bedoeling dat u de positie weer sluit. Bij het online beleggen raden wij aan om voor de korte termijn te beleggen, oftewel de positie diezelfde dag weer te sluiten. Het is slim om vooraf te bepalen hoeveel winst u  wil behalen en op welk punt u de positie zou willen sluiten.
Bent u een beginner?
Wanneer u een beginner bent adviseren wij om eerst een korte cursus online beleggen te volgen voordat u gaat beginnen. Daarnaast kunt u bij de meeste online brokers eerst oefenen met een demo account. Hierbij krijgt u fictief geld waarmee u kunt speculeren op de werkelijke koersen.

Advertisement