Connect with us

Financieel

Wat is de juiste dekking voor mijn autoverzekering?

Kies voor een autoverzekering die bij jouw situatie en jouw auto past
Welke autoverzekeringmoet ik kiezen? Welke dekkingsvormen bestaan er?
 
Een WA-verzekering is verplicht als je een auto koopt
Daar kom je niet onderuit. Iedere auto die de weg op gaat of alleen maar op een parkeerplaats staat, moet WA verzekerd zijn. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen en aan de bezittingen van anderen. De schade die jouw auto oploopt is niet verzekerd. Ook geen ruitschade en diefstal. Heb je een auto die ouder is dan 8 jaar? Dan is dit waarschijnlijk de verzekering voor jouw auto.
 
Is je auto ouder dan 4 jaar maar jonger dan 8 jaar?
Dan is het verstandig om naast de verplichte WA-verzekering een beperkte casco (WA-plus) verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt namelijk ruitschade en diefstal. Maar deze verzekering biedt ook dekking tegen schade als gevolg van brand, storm, hagel en een aanrijding met dieren. Ook hier is de schade die je zelf aanbrengt aan je eigen auto uitgesloten.
 
Je hebt een nieuwe auto of een jonge tweedehands auto van nog geen 4 jaar gekocht
Naast de verplichte WA-verzekering sluit je het beste een volledig casco (allrisk) verzekering af. Deze verzekering dekt ook de schade aan jouw auto. Ook als de schade aan je auto veroorzaakt is door jezelf. Bijvoorbeeld een aanrijding tegen dat paaltje dat niet meer rechtop stond. Deze verzekering dekt ook een aanrijding met een dier, stormschade en andere schade door extreme weersomstandigheden. Een sterretje in je voorruit? Ook deze schade is gedekt op de volledig casco verzekering. Schade die expres wordt veroorzaakt, wordt niet vergoed. Ook niet de schade die onder invloed van drank en/of drugs wordt veroorzaakt.
 
Je kunt nu een autoverzekering kiezen en misschien wel geld besparen
Natuurlijk is de leeftijd van je auto belangrijk. Je wilt niet teveel betalen voor een wat oudere auto. Maar is de dagwaarde van jouw auto hoog? Kijk dan nog eens goed naar de dekkingen die de verschillende verzekeringen bieden. Zit je iedere dag op de weg? Dan is een uitgebreidere dekking misschien wel verstandig. Kijk ook naar je dagelijkse rijgedrag en maak je keuze. Let bij de voorwaarden van de verzekering op het eventuele eigen risico. Dit kan per autoverzekeraar verschillen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de verzekeringspremie.

RoadGuard introduceert de eerste ‘on demand’ pechhulp voor de zakelijke markt

Auto

Advertisement