Connect with us

Financieel

4 nuttige beleggingstips

Beleggen is populairder dan ooit, althans dat idee hebben we een aangezien er overal reclames zijn die met beleggen te maken hebben. Er zijn tegenwoordig zelfsvele apps waarmee je met een druk op de knop kunt bepalen wat jouw voorspelling is voor wat betreft het stijgen of dalen van de koers van een aandeel. Maar ben jij een belegger die serieus beslissingen wilt afwegen en ben je daarom op zoek is naar nuttige beleggingstips? Dan is dit artikel wellicht interessant voor je, lees dus snel verder!

Voorkom ruis

Zoals we in de inleiding van dit artikel al benoemde, word je vandaag de dag overspoeld met allerlei informatie over koersbewegingen en ontwikkelingen die zich afspelen in de beleggingswereld. Dit heeft als gevolg dat je teveel informatie op je afgevuurd krijgt om goed te kunnen verwerken. Koersbewegingen en allerlei andere ontwikkelingen die zich op de beurs voordoen, kunnen er daarnaast voor zorgen dat je wordt afgeleid van je ingezette beleggingsstrategie en daardoor beslissingen neemt die gebaseerd zijn op menselijke emoties. Het is daarom belangrijk om ruis te voorkomen en zeer selectief te zijn in welke informatie je wel en welke informatie je niet tot je neemt. Op die manier kun je het overzicht beter bewaren en gerichter beleggen.

Verkoop tegen een hoge prijs en koop in tegen een lage prijs

Er zijn nog altijd veel mensen die meegaan met de berichten die door de media naar buiten worden gebracht. Dit betekent dat ze aandelen kopen die onlangs zijn gestegen en aandelen verkopen wanneer de koers een tijdje daalt. De meer ervaren belegger koopt echter over het algemeen zijn aandelen in op moment dat de koers erg laag is en verkoopt het aandeel volgens wanneer de koers flink is gestegen. Natuurlijk spelen er nog meer factoren een rol bij het nemen van een besluit om een goedkoop aandeel wel of niet te kopen, maar de essentie is dat het van belang is dat je aandelen met winst verkoopt en je beslissingen niet laat leiden door allerlei persberichten die op je worden afgevuurd.

Beleg samen in een beleggingsclub

Deze tip is alleen voor de mensen die het prettig vinden om samen te beleggen met andere beleggers. Er zijn een aantal beleggingsclubs in Nederland waar dit namelijk mogelijk is. In dergelijke clubs leggen de leden die samen willen gaan beleggen allemaal een bepaald bedrag in en storten dat op een rekening van de club. Vervolgens wordt de strategie die voor de storting is opgesteld nageleefd en wordt er van alles aan gedaan om de gezamenlijke investering winstgevend te maken. Zoals gezegd is een beleggingsclub echter alleen interessant als je ervan houdt om samen met andere mensen te beleggen. Maar naast dat feit, is het ook van belang dat de andere leden bij jouw persoonlijkheid passen. Wil je dus lid worden van een beleggingsclub? Oriënteer je dan eerst goed voordat je een lidmaatschap afsluit.

Bepaal de juiste instapprijs

Hoe interessant de aandelen van hun bedrijven ook kunnen zijn, het is van belang dat je bepaald wat de juiste instapprijs is om aandelen van de desbetreffende onderneming aan te schaffen. Wees dus zeer kritisch bij het bepalen van het prijsniveau waarbij de investering in de onderneming ook daadwerkelijk interessant is voor jou als belegger zijnde.
Tot zover onze beleggingstips. We wensen iedereen veel succes toe met zijn of haar beleggingen!

Advertisement