Connect with us

Computer & Internet

WordPress als webshop met WooCommerce

WordPress wordt steeds vaker gebruikt als compleet Content Management Systeem, dit houdt in dat men een website die op WordPress draait kan beheren zonder hiervoor technische kennis nodig te hebben (zoals de script- en programmeertalen HTML, CSS en PHP). De website beheren doe je namelijk in een WYSIWYG omgeving (WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get).
Het gemak van WordPress als Content Management Systeem (CMS) spreekt veel webmasters aan want de drempel om een website te maken is enorm verlaagd door WordPress.
Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een webshop te bouwen met WordPress. Het team van WordPress Lounge weet hier alles van.
Het bouwen van een webshop met WordPress doe je met de gratis plugin \”WooCommerce\” van WooThemes. Bijna ieder thema wordt getransformeerd tot een webwinkel. Liever een thema dat er ook echt uit ziet als een webwinkel? Kijk dan eens op de website van WooThemes zelf.
WooCommerce biedt je de mogelijkheid zelf producten aan je winkel toe te voegen, de voorraad te beheren, verzendkosten te bepalen, BTW-tarieven vaststellen, actie-codes aan te maken en veel meer. Wanneer iemand een product bestelt wordt de voorraad automatisch aangepast.
Ook is het mogelijk om bestanden als download aan te bieden in je WooCommerce webwinkel.
Ook qua betaalmogelijkheden is WooCommerce een zeer geschikt systeem. Mogelijkheden als iDEAL (ook via Mollie), PayPal en Credit Card kun je naadloos integreren in je webwinkel.
De vele plugins en thema\’s die beschikbaar zijn voor WooCommerce maken het een nog groter genot; er is een plugin die WooCommerce direct voor je naar het Nederlands vertaalt, een plugin die mensen 10% korting geeft wanneer ze hun \”winkelwagentje\” delen op Facebook (wat jou weer extra \”exposure\” oplevert) en meer.

Up Next:

Tweet kopen

Advertisement