Connect with us

Computer & Internet

Waarom WordPress de beste keuze is voor jouw onderneming

WordPress heeft in de afgelopen jaren zijn sporen achtergelaten. Als jij voor je onderneming op zoek bent naar een goed systeem, heb je ongetwijfeld WordPress voorbij horen komen. Kan WordPress voldoen aan jouw wensen? De kans is erg groot en dat is voornamelijk te danken aan onderstaande redenen.

Gunstige statistieken

Statistieken liegen nooit. Op dit moment wordt 25% van alle websites met behulp van WordPress opgebouwd. Daaronder vallen ook zeer grote websites zoals Ebay, Metro, Sony, The New York Times en Persil. Deze statistiek toont aan dat een WordPress website in de meeste gevallen een perfecte oplossing is.
Een andere opvallende statistiek is het volgende: 60% van alle websites met een Content Management Systeem zijn gebouwd op WordPress. Dat geeft des te meer aan dat je tegenwoordig niet meer om WordPress heen kan. Dat geldt voor hobbywebsites, maar ook zeker voor een zakelijke website voor je onderneming.

Samen naar een nóg beter platform

Het sleutelwoord van WordPress is open-source. Dit klinkt wellicht als een vage term, maar de betekenis is erg simpel. De code is open toegankelijk en dat biedt zeer veel voordelen. Voor een ontwikkelaar is het bijvoorbeeld akkelijk om de code aan te passen naar eigen inzicht.
Doordat de code van WordPress vrij toegankelijk is, kan men ook zeer goed samenwerken met elkaar. In de wereld van WordPress bestaan immers geen geheimen. De developers op de wereld werken op deze manier samen om WordPress nóg beter en groter te maken.
Dat feit wordt bovendien versterkt doordat WordPress elk kwartaal een nieuwe update uitbrengt. Dergelijke updates zorgen voor nog meer gebruiksgemak en nog meer mogelijkheden. Het grootste voordeel van deze updates is dat alles gratis is. Als je een eigen onderneming hebt, is dat uiteraard zéér interessant.

Makkelijk te koppelen

Het koppelen van andere systemen/plugins aan WordPress is zeer makkelijk. Dit biedt voor developers veel mogelijkheden. Dit heeft tevens tot gevolg dat het systeem goedkoop kan zijn/blijven.

Makkelijk in gebruik

Bij de oorsprong van WordPress was het systeem bedoeld voor het bloggen. In de loop der jaren is WordPress gigantisch groot geworden, ook op andere vlakken. In de basis is het echter een blogsysteem, waardoor het publiceren en delen van contact erg makkelijk is.
In het verlengde daarvan ligt het feit dat WordPress erg makkelijk te bedienen is. Dat heeft tevens tot voordeel dat je altijd de beschikking over je eigen data hebt. Het is namelijk een fluitje van een cent om content zelf te publiceren. Je hebt daardoor altijd zeggenschap over je eigen website en eigen content!

Veiligheid voorop

De veiligheid van een website is hedendaags een hot item. Bij een WordPress website kan je er al snel vanuit gaan dat je website veilig is. Het enige waar je goed mee op moet passen, zijn plugins van derden.

Genoeg mogelijkheden om te optimaliseren

De zogeheten Search Engine Optimalization is anno 2017 gigantisch belangrijk. In lekentaal betekent dit eigenlijk het vindbaar maken van je website. Een groot voordeel van WordPress is dat het een vindbaar maken van je website relatief simpel is. WordPress is de juiste partner voor het vergroten van het bereik van je website!

Advertisement