Connect with us

Computer & Internet

Waarmee onderscheidt een goede website zich?

Tijdens het maken van een nieuwe website zijn er een paar dingen die gedaan moeten worden zodat jouw website zich onderscheidt, niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor zoekmachines.
Het is belangrijk dat de website voor beiden even goed werken; als zoekmachines het niets vinden, kom je niet hoog te staan en dus krijg je ook weinig bezoekers. Als de site er niet goed uitziet voor de bezoeker zal je geen klanten/opdrachten krijgen via de site.
De Homepage
Het hebben van een goede homepage is ongeveer hetzelfde als het hebben van een goede winkeletalage. Het nodigt bezoekers uit om rond te kijken (en hopelijk iets te kopen).

  • Kleurenschema

Kies voor een kleurenschema dat fijn is voor het oog. Er zijn veel websites die zwart zijn of een hele felle kleur hebben, waardoor de bezoekers eerder van de website af gaan.

  • Afbeeldingen

Een foto zegt meer dan duizend woorden en de meeste mensen vinden informatie sneller in een afbeelding dan door een tekst te lezen. Je hoeft niet te overdrijven door alles alleen in afbeeldingen te plaatsen, maar plaats alleen dingen die relevant zijn voor jouw bedrijf.

  • Opmaak

Probeer niet te veel informatie op de homepage te plaatsen – het moet interessant en eenvoudig zijn met links naar andere delen van jouw website.
Een sitemap
Zoekmachines houden van websites met een sitemap. Dit maakt het makkelijker voor ze, omdat ze hierdoor beter begrijpen hoeveel pagina’s er zijn en daarmee kunnen ze de website beoordelen.
Zoekwoorden
Zoekwoorden zijn de woorden die door zoekmachines worden gevonden en gebruikt om uit zoeken waar je website over gaat. Je wilt er zeker van zijn dat jouw gekozen zoekwoorden op alle pagina’s worden gebruikt, maar ze moeten niet de hele pagina opvullen.
Contactinformatie
Sommige bedrijven geven hun contactinformatie niet en plaatsen alleen een online formulier. Veel mensen vinden het niet fijn als ze niet weten waar het bedrijf vandaan komt en wat het telefoonnummer is. Het klinkt misschien stom, maar het opnemen van contactinformatie zorgt voor vertrouwen.
Het is goed om anders te zijn met alle websites die online staan, waarbij je jezelf visueel onderscheidt en jezelf uniek maakt. Sommigen kiezen voor een animatie, andere voor een quote van de dag of zelfs willekeurige feiten, maar het is altijd goed op iets te hebben wat mensen laat lachen.
Kies daarom voor een website designer die zelf komt met verschillende ontwerpopties, zodat jij ze met elkaar kunt vergelijken en de beste kunt kiezen.
Het is daarnaast ook erg belangrijk om jouw website regelmatig te updaten. Als de site voor een lange tijd hetzelfde blijft wordt het saai, voor zowel de regelmatige bezoekers als voor de zoekmachines. Voeg extra pagina’s, artikelen of een blog toe zodat de site kan blijven groeien. Hierdoor komen zoekmachines steeds terug (en dat is waar SEO om draait).

Advertisement