Connect with us

Computer & Internet

Patience

Voor wie gewend is ouderwets Patience te spelen, met een pak kaarten aan de keukentafel, zal de variant Spider in eerste instantie vreemd aan doen. Er wordt bijvoorbeeld alleen gespeeld met kaarten van hetzelfde soort. Het is niet de bedoeling dat harten met een schoppen of klaver wordt gecombineerd. En dat is bij aanvang best een beetje vreemd. Het klinkt wellicht makkelijker; kaarten van dezelfde soort alleen maar op volgorde leggen. Maar gek genoeg is het niet zo overzichtelijk als het lijkt.
Oefenen met deze variant van Patience kan naar hartenlust op onze Patience website.
Ook als je nog niet bedreven bent met de standaard versie van Patience dan ben je van harte welkom op bovengenoemde website. Het spel genaamd Wild West Patience is bij uitstek geschikt voor mensen die graag nog wat oefenen met een eenvoudige versie.
Wild West Patience is net even iets anders dan de originele spellen. In plaats van zeven stapels met kaarten liggen er tien; meer kansen om je kaarten kwijt te kunnen. Daarnaast hoef je een nieuwe rij niet te beginnen met een heer, je kunt vrij kaarten plaatsen op kolommen die leeg zijn.  Dit maakt het spel veel eenvoudiger om te spelen. De kaarten die passen in de bovenste lege vakken, waar de rijen beginnend met een aas terecht moeten komen, worden automatisch voor je verschoven.
Voel je je juist een pro? Dan kun je het op patiencespel.nl tegen andere spelers opnemen, of een Pyramide Patience spelen. Bij Patience Score is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten behaalt. Hier worden kaarten niet automatisch verschoven voor je en je werkt met steeds 3 kaarten vanaf de basisstapel. In deze variant van Patience is het opletten geblazen, een foutje en je loopt vast. Het aantal punten dat je kunt behalen liegt er dan ook niet om.

Advertisement