Connect with us

Auto

Informatie over tolwegen

In verschillende landen is het noodzakelijk om geld te betalen voor de autosnelweg, indien je gebruik maakt van de snelwegen van het land. Ook in Duitsland is het vanaf 2016 verplicht om tol te betalen.
Voor een ritje naar Spanje betaal je al snel tientallen euro’s aan tol. Nederlanders moeten vooral in Frankrijk veel geld betalen voor de snelwegen. Je betaald in Frankrijk maximaal 100 euro indien je met de auto bent. Mocht je een caravan rijden, dan betaal je anderhalf keer zo veel.
In Italië zijn de belangrijkste snelwegen ook tolwegen. De tolprijzen in Italië liggen echter een stuk lager dan in Frankrijk. Voor een ritje naar Rome betaal je om en nabij de 40 euro en met een caravan ongeveer 55 euro. In Oostenrijk betaald men slechts 8 euro per week. Daar hanteren ze geen ritprijzen, maar weekprijzen. Ook in Zwitserland hanteren ze een vaste prijs. Daar betaald een buitenlander ongeveer 35 euro op jaarbasis. Voor een lange tunnel dient soms ook nog extra geld te worden betaald.
Spanje
In Spanje betaald men over het algemeen zeer veel tol. Om van de ene plaats naar de andere plaats te rijden ben je al gauw tientallen euro’s kwijt. De tolwegen liggen vooral langs de costa’s, daar waar veel Nederlanders op vakantie gaan. Het is vaak dan nog goedkoper om een vliegticket te kopen.
 
Duitsland
Vanaf 2016 is het verplicht voor buitenlanders om tol te betalen in Duitsland. De Duitsers waren het zat geworden dat veel buitenlanders gratis gebruik maakten van hun snelwegen, maar dat zij wel tientallen euro’s moesten betalen indien zij in het buitenland reizen. De Tolwegen in Duitsland zijn dan nog niet allemaal bekend. Dat geldt evenals voor de prijzen voor de tol die binnenkort betaald dient te worden.

Advertisement