Connect with us

Actueel

Pakkende IT vacature schrijven

Het schrijven van een IT vacature vergt enige voorbereiding en een nauwkeurig oog. Het is vaak namelijk moeilijk om een passende kandidaat te vinden die precies past bij jouw eisen. Want wie wil jij in huis gaan nemen? Iemand met veel werkervaring, of liever iemand die vers uit de schoolbanken rolt met de laatste opgedane kennis. Het is belangrijk dat jij hier jouw vacaturetekst op richt. Hieronder lees je nog een aantal tips om een IT vacature te schrijven.
 

  1. Doelgroep

Het aanspreken van de doelgroep is meestal het belangrijkste wat je kunt doen, om de juiste kandidaten aan te spreken. Het is dus niet alleen belangrijk om te weten hoe een werkzoekende een tekst leest, maar je moet ook weten waar ze naar op zoek zijn. Wat vinden de kandidaten van dit moment belangrijk in een bedrijf? Wat je kunt doen is de unieke punten van jullie bedrijf er in op te nemen, want dat is uiteindelijk de werkgever waar een IT’er voor moet werken.
 

  1. Informatie geven

Een potentiële kandidaat wil goed geïnformeerd worden voordat ze gaan reageren op een IT vacature. Jij wilt op jouw beurt natuurlijk ook dat de kandidaat met zo min mogelijk vragen blijft zitten. De twee elementen van de informatie moeten de informatie over het bedrijf zijn en de informatie over de functie. Je kan hiervoor een hippe functienaam kiezen, maar het is veelzeggender wanneer je een functienaam kiest die echt zegt wat de functie inhoudt.
 

  1. Functie-eisen en arbeidsvoorwaarden

Draai er niet om heen, maar zet in de IT vacature alle informatie zo feitelijk mogelijk neer. Als je iemand met minimaal drie jaar werkervaring zoekt, moet je dit ook zo neerzetten. Dan voorkom je dat er mensen reageren die niet aan deze eis voldoen.
 

Q&A

Heb jij hulp nodig bij het zoeken naar IT’ers? Of ben jij een IT’er die op zoek is naar een passende functie? Neem dan contact op met Q&A!

Advertisement