Connect with us

Actueel

Mobiele ” Dinner in the Dark “

Dinner in the Dark – Eten in het donker kan al op een paar plekken in Nederland, maar meestal niet in de buurt. Met een mobiele locatie is de “Dinner in the Dark” overal en voor iedereen mogelijk, zelfs in verste uithoeken van Nederland.
Het concept van “Dinner in the dark” is simpel; bezoekers eten in een gehele donkere ruimte. Het eten en drinken is alleen te voelen, te ruiken, te proeven en te bespreken met de andere bezoekers.

Op locatie dineren in het donker

De mobiele tent is compleet donker te maken en op allerlei verschillende locaties en evenementen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan; een grasveld, centrum van een stad of dorp of in de buurt van uw bedrijf. Wij plaatsen de tent op de voor u gekozen locatie. U heeft zo de vrijheid om vanuit uw eigen restaurant het diner te verzorgen of deze te laten verzorgen.
Veel restaurants zijn enthousiast over het concept, maar kunnen deze niet in hun eigen restaurant uitvoeren. Het compleet donker maken van een ruimte vergt veel aanpassingen aan een gemiddeld restaurant. Naast de voor de handliggende ramen, komt er vaak ook licht door voegen of kieren naar binnen.
“Heeft u al eens eten zonder te kijken geproefd?” Voor de bezoekers is het proeven van eten in het donker meestal een vreemde en unieke ervaring. Het is algemeen bekend dat we ook met onze ogen “proeven” en de smaak bepalen. Tijdens een “Dinner in the dark” gaat het proeven enkel op de overige zintuigen. Bijvoorbeeld op de tong zitten de smaakpapillen waarmee we daadwerkelijk proeven. We kunnen onderscheid maken in zout, zoet, zuur, bitter en umami. Daarnaast kunnen we de textuur voelen, bijvoorbeeld korrelig, glad, zacht, hard, draderig of slijmerig.

“Ik lustte echt geen champignons, totdat ik ze bij een dinner in the dark heb geproefd…”

Vervolgens kunnen we ook de temperatuur voelen. Met alle deze zintuigen denken we dat we “eten” snel herkennen, maar niets is minder waar. In de praktijk blijkt het heel lastig om in het donker te proeven en te herkennen wat je eet.
Naast de leerzame ervaring is een “ Dinner in the dark ” ook een hilarische ervaring om met de gasten te delen.
Vraag een offerte aan voor de Nachttent 

Advertisement