Connect with us

Actueel

Loodgieter nodig?

Lekkage kan veel schade aanrichten aan uw woning en interieur. Elektrische apparaten kunnen bijvoorbeeld kortsluiten en hout kan in de ergste gevallen beginnen te rotten. Daarnaast zorgt dit probleem voor een hogere waterrekening, zeker als u de leiding niet op tijd ontdekt. Voorkomen door een loodgieter in te schakelen is dus altijd beter dan genezen.

Kitnaden

In de badkamers en keuken is het van belang dat u de kitnaden onderhoudt. Controleer regelmatig of de kitnaden verkleuren of loslaten. Wanneer deze loslaten is het belangrijk deze te vervangen om lekkage te voorkomen. Let op dat er geen schimmel ontstaat op de kitnaad. Is dit laatste al het geval, laat deze dan zo snel mogelijk vervangen door een loodgieter bij u in de buurt.

Vorst

Bij vorst kunnen uw leidingen bevriezen en barsten. Als u in de winter op vakantie gaat is het daarom belangrijk dat u de verwarming niet helemaal uitzet. Zet deze op 12 graden om te voorkomen dat er lekkage ontstaat terwijl u van huis bent. Heeft u een buitenkraan, sluit deze dan af voordat het gaat vriezen en laat de leiding leeglopen. Ook kunt u kiezen voor een vorstbestendige buitenkraan, deze is al beveiligd tegen bevriezen.

Apparatuur

Het is belangrijk dat u apparaten dat veel water gebruikt goed onderhoudt. Indien u vaak de wasmachine en vaatwasser op lage temperaturen draait, kan het zijn dat er zeepresten achterblijven in de leidingen. Dit kan leiden tot verstoppingen en uiteindelijk wateroverlast. Als u maandelijks de wasmachine en vaatwasser op maximale temperatuur laat draaien kunt u verstoppingen voorkomen.

Hoofdwaterkraan

Bij lekkage komt er in korte tijd voor water vrij. Zorg daarom dat u altijd gemakkelijk en snel bij de hoofdwaterkraan kunt. Dit beperkt het wateroverlast zo veel mogelijk. Door snel te handelen kunt u schade aan uw woning en elektrisch apparatuur voorkomen.

Dak lekkage

Ook een beschadigd dak kan voor flinke wateroverlast en schade zorgen. Loop daarom regelmatig een rondje om uw huis om te kijken of u een beginnende lekkage kunt zien of dat het dak zwakke plekken vertoont. Doe dit zeker als er sprake is geweest van noodweer, omdat dit de meeste schade aan het dak veroorzaakt. Kijk vooral ook aan de binnenkant van het dak of u beginnende lekkages kunt ontdekken, om wateroverlast te voorkomen. Laat schade altijd repareren door een erkend loodgietersbedrijf.

Advertisement