Connect with us

Actueel

konijnen verzorgen met belangrijke voedingstips

Wie een konijn als huisdier heeft, zal er vast heel vaak mee knuffelen. Het zijn heerlijke rustige en zachte beestjes die geen vlieg kwaad doen. Konijnen zijn ook goed in het onderhoud en gemakkelijk te verzorgen. Konijnen eten namelijk heel veel verschillende soorten groenten. Wie bijvoorbeeld een groentetuin heeft, zal vrijwel nooit extra konijnenvoer in hoeven slaan. Het konijn kan gewoon alles vanaf de groentetuin eten. Konijnen verzorgen behoeft daar wel wat aandacht voor, want niet alles is goed voor het diertje. Daarom worden hier enkele tips gegeven over goede voeding om het konijnen verzorgen tot een succes te maken.
 

Voedingstips konijnen verzorgen

Een konijn hoort een strak en gespierd lichaam te hebben. Ze mogen dus geen dikke vetlaag over de ribben hebben. Je moet er ook goed op letten dat de huidplooi onder de kin niet te groot is, dat ze niet meer kunnen wassen, eten of drinken. Toch moet je er ook alert op zijn dat het beest niet zo mager wordt dat de heupbenen uitsteken. Konijnen verzorgen met goede voeding behoeft nogal wat aandacht. Zodra een konijn te vet is, heeft het te veel eten gehad of te calorie rijk voedsel. Daarbij speelt ook de beweging een grote rol. Konijnen eten vooral hooi en groenvoer, als ze dit te weinig krijgen, kunnen er gebits- en maagproblemen optreden. De voorschriften voor een konijn verzorgen zijn als volgt:

  • Maximaal 20 gram droogvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag
  • Onbeperkt hooi
  • 50 tot 100 gram groenvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag
  • Af en toe fruit
  • Vers water

 
Met deze tips zal het konijnen verzorgen op basis van de voeding geen probleem moeten zijn.
 

Dierenhandel Hoogendoorn

Heb jij nog twijfels over het konijnen verzorgen, dan kan jij met al jouw vragen terecht bij Dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk. Hier kan je ook konijnen en alle benodigdheden kopen. Daarnaast kan je hier ook de beste droogvoer kopen voor jouw konijnen.

Advertisement