Connect with us

Actueel

Kippen houden begint weer

Kippen houden heeft ook een voordeel en dat is dat je er eieren van krijgt die je lekker op je brood kunt doen, en je kan bijvoorbeeld van de eieren lekkere pannenkoeken maken voor het avondeten.
De kippen maken veel lawaai met hun getok dus zorg als je gaat kippen houden dat je niet in een rijtjeshuis woont tenzij de buren geen last hebben van het getok van de kippen,

Het begint weer

Voorjaar de mooie tijd uit dit jaar de kuikens worden weer geboren, voor veel mensen is dat het teken om het kippen houden te starten. Sommige kuikens zijn makkelijk tam te maken, ook zal er veel komen kijken bij de opvoeding, er moet veel tijd inzitten want een kuiken kan als het net uit het ei is gekomen niet lopen dus zal daar ook bij geholpen moeten worden natuurlijk.

Manieren

Je kunt op verschillende manieren kippen houden, wat belangrijk is is dat als je meerdere kippen gaat houden dat je een groot kippenhok neemt zodat de kippen een grote ruimte hebben. Als jij nou maar een kip neemt dan hoeft het hok niet super groot te zijn maar er moet wel fatsoenlijke ruimte zijn voor de kip om in te leven. Het is ook belangrijk dat het een hok is met meer ruimtes dus niet een grote vierkante want dan kan ze niet een keer ergens anders een kijkje nemen.

Verschillen met kippen houden

Kippen hebben ook een goed onderkomen nodig dus dat is ook belangrijk als je gaat kiphouden, Je moet er voor zorgen dat ze goed kunnen overnachten en ook belangrijk is dat ze hun ei kwijt kunnen in hun hok, u kunt uit verschillende soorten kippen kiezen o.a. grote kippen & krielkippen en nog een paar, al die kippen hebben verschillende eigenschappen,  dus dat betekent veel variatie bij u thuis!

Advertisement