Connect with us

Actueel

Incasso, wie niet horen wil…

Incassobureau

Je hebt een klant die de factuur nog niet betaald heeft. Wat nu?! Schakel een incassobureau in. Op deze manier krijg je snel je geld terug. Op dit moment kan de klant niets anders dan gewoon de rekening betalen. Hiermee bespaar je heel wat discussies en zorg je ervoor dat er snel gehandeld wordt. Een incassobureau biedt veel hulp bij schulden. Zij zorgen ervoor dat de klant overgaat tot betaling. Met de juiste aanpak.

De aanpak

De aanpak van een inacssobureau is daadkrachtig handelen. Een incassobureau probeert zo snel mogelijk het doel te bereiken. Dit wordt gedaan met een gerichte aanpak. Het doel van een incassobureau is ervoor te zorgen dat het geld zo snel mogelijk bij u binnen is. Door deze ondernemende aanpak lukt het vaak om de klant tot betaling over te laten gaan. De processen worden uitgevoerd volgens speciale protocollen. Zo weet je zeker dat de aanpak op juridisch vlak juist verloopt.

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Als een rekening niet op tijd betaald wordt kun je een aanmaning versturen. Een incassobureau verstuurt één of meerdere aanmaningen. Deze moeten binnen 14 dagen betaald worden. Wordt er niet betaald, dan moeten er incassokosten betaald worden. Wordt er hierna nog steeds niet betaald? De rechter kan je dan veroordelen tot het betalen van schuld plus alle andere kosten. Met het vonnis van de rechter kan er een deurwaarder ingeschakeld worden. Deze kan beslag leggen op je bezittingen.

Welke bevoegdheden heeft een incassobureau?

Wettelijk mag een incassobureau minder dan een deurwaarder. Een deurwaarder mag beslag leggen op bezittingen. Dit mag een incassobureau niet doen. Officiële documenten zoals een dagvaarding mag niet verzonden worden door een incassobureau. Wel kan een incassobureau voor betaling zorgen, doordat zij precies weten hoe ‘de vork in de steel zit’.
Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Ga op zoek naar de mogelijkheden die een incassobureau biedt.

Advertisement