Connect with us

Actueel

Hoe te beslissen over het juiste verhuisbedrijf.

Oplichters bij een verhuizing kunnen een nachtmerrie zijn! Vast komen te zitten met een verhuisbedrijf dat geen idee heeft van klantenservice, overbetalingen, schade of verlies van goederen is waarschijnlijk niet de ervaring die je graag zou willen beleven. In het beste geval, het is op zijn minst vervelend om in zee te gaan met een verhuisbedrijf dat geen volledige garantie geeft bij het aannemen van je opdracht. Er zijn een paar simpele regels te volgen bij je beslissing om welke verhuisbedrijf in te huren.
Vergeet nooit om het verhuisbedrijf die je overweegt te gebruiken grondig te onderzoeken om een nauwkeurig beeld te krijgen van het soort bedrijf waarmee je te maken hebt. Op internet kan je voor de zekerheid controleren of ze alle licenties en vergunningen bezitten die nodig zijn om te mogen verhuizen. Je moet verder onthouden om goed “Je rechten en verantwoordelijkheden bij een verhuizing” te bestuderen en de verhuis brochures die, volgens de wet, beide ter beschikking moeten worden gesteld door het verhuisbedrijf. Als ze niet direct beschikbaar zijn, is het bedrijf waarschijnlijk geen beste keuze.
Vergeet niet om alles op papier te zetten! Het is heel belangrijk om een offerte schriftelijk te ontvangen; elk verhuisbedrijf is bij de wet verplicht om dit te doen. Deze verklaring moet serieus worden genomen, je zou uiteindelijk veel meer kunnen gaan betalen op de verhuisdag als je geen schriftelijke offerte in handen hebt. Voor de de wet mag het uiteindelijk factuurbedrag namelijk niet meer dan 10% hoger zijn dan het bedrag in de offerte van het verhuisbedrijf.
Nog een belangrijke punt: noteer de conditie van je goederen voordat ze meegenomen worden en in de vrachtwagen geladen, evenals hun conditie nadat ze uitgeladen zijn op je nieuwe locatie. Je kan de verhuizers niet vertellen dat ze je goederen beschadigd hebben zonder enig bewijs, dit is de reden waarom de klant altijd een vrachtbrief  tekent na voltooiing, een ontvangstbewijs voor het verhuisbedrijf dat ze je goederen veilig hebben verhuisd .
Laat je niet oplichten! Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is het zeer waarschijnlijk een oplichting en het zal je uiteindelijk meer gaan kosten. Controleer ook recensies over je verhuizer om de ervaring van andere mensen met dit bedrijf te weten te komen.

Verhuisbedrijf Rotterdam of opslagruimte Rotterdam? Jan Schut Verhuizingen

MKB & Industrie

Advertisement