Connect with us

Actueel

Het klimaat van Bali

Bali is een eiland in Indonesië dat een tropisch klimaat heeft. Het hele jaar door is het er warm en ze kennen dus ook geen winters. Veel mensen kiezen daarom voor een vakantie naar Bali wanneer het in Nederland koud is. Zo kun je lekker aan de kou in Nederland ontspannen en genieten op een van de stranden in Azië. Toch zijn er een aantal zaken op het gebied van het klimaat waar je op moet letten wanneer je naar Bali gaat. Hieronder vertellen we er meer informatie over.

Het weer van Bali

Het eiland is dichtbij de evenaar gelegen en beschikt daarom over een tropisch regenwoud klimaat. Daarom heb je het hele jaar door te maken met temperaturen rond de 30 graden. Rond de kustgebieden zijn de temperaturen het hoogst. Dat betekent dat je lekker aan het strand kunt liggen en genieten van een cocktail of een kokosnoot. Wanneer je landinwaarts gaat dan zijn er hoger gelegen gebieden te vinden waar de temperatuur afkoelt.
Zoals we hiervoor aangaven heeft Bali te maken met een regenwoud klimaat. Dat houdt in dat ze regenseizoenen hebben. Hoewel het er dus niet koud wordt kun je het wel overwegen of je er op vakantie wilt als er een regenseizoen is. Je kunt dan namelijk te maken krijgen met veel regen en de regen die er valt kan er in grote mate vallen. Het regenseizoen loopt van oktober t/m april op Bali. Dit betekent niet dat het deze maanden alleen maar regent, maar de kans op regen is wel een stuk groter. Het droge seizoen daarentegen valt tegelijk met onze zomervakantie en loopt van april t/m september.

Overzicht van het weer op Bali

Als je zeer flexibel bent in het boeken van je vakantie dan raden we aan om te kijken naar het totale overzicht van de weersverwachtingen op Bali en het juiste moment te boeken. Klik hier voor een overzicht van het weer op Bali. Hier vind je een tabel met de gemiddelde temperaturen per maand en het gemiddeld aantal uren zon per dag. Zo kom jij na je vakantie met het maximale kleurtje weer terug.

Advertisement