Connect with us

Actueel

Kars Potze mannenmode verkoopt Harris Tweed in Veendam

Een “Gronings Country Gentleman”
Kars Potze mannenmode verkoopt Harris Tweed in Veendam.
De schapen die de wol leveren, leven op de Hybriden, een eilandengroep bij Schotland. Dit klimaat zorgt voor de unieke eigenschappen, zoals duurzaamheid, waterafstotend, warm en behaaglijk en heeft een stevige stoere grip, die het buitenleven stijl geeft. Alle colberts hebben een uniek nummer.
100 % zuivere wol, geschoren, gesponnen, geverfd, geweven en afgewerkt op de Hybriden.
 
Een tijdloos jasje voor de sportief/klassieke man. Een no-nonsens kledingstuk dat nooit mode zal worden, maar juist daardoor gewaardeerd wordt door een grote schare liefhebbers. De modellen variëren van klassiek zoals de Barva, Dalmore, Laxdale en Taransey tot een nieuwe modernere snit zoals de Hamish, Fergus, Angus en de allernieuwste RORY.
Een Harris Tweed Colbert, gekleed te dragen met een antraciet pantalon ( zo heurt het ), of meer casual met alle kleuren katoenen broeken. De combinatie maakt U compleet met shirt eventueel met stropdas, of met een warme trui. Een shawl om, en naar buiten ermee !
 
Kars Potze mannenmode, al 18 jaar in Veendam, probeert zich altijd te onderscheiden en nu dus al een aantal jaren met Harris Tweed. Harris Tweed Scotland Limited , productie en distributie, een verticaal bedrijf zonder tussenhandel, rechtstreeks naar de Detailhandel. The Stornoway mill is de oudste producent van de Hybriden sinds 1906. Het proces is weinig veranderd in 100 jaar. Ruwe wol wordt geverfd en gesponnen tot garen dat thuis wordt afgeleverd bij de spinners op het eiland. Dan, net als hun voorouders eeuwen hebben gedaan, weven de spinners Harris Tweed met gebruik van traditionele handweefmachines. Dit proces geeft Harris Tweed de unieke “kleurenblend” en kwaliteit.
Daarna wordt de tweed geconfectioneerd tot de colberts zoals ze te koop zijn bij Kars Potze Mannenmode.
Het bedrijf Harris Tweed is er trots op dat ze door instandhouding van dit unieke productieproces ook het economische voortbestaan van deze eilandengroep in stand houden.
Ook wij , met inmiddels een groep liefhebbers, blijven dit prachtige waardevolle product koesteren.
 
We zien U graag in onze winkel, om u te laten kennis maken met Harris Tweed, zien, voelen en ervaren.
Kars Potze, Kerkstraat 35 , 9641 AM Veendam. Of op onze site: www.karspotze.nl

Advertisement