Connect with us

Mode

Met een schooltas of rugzak naar school?

Het nieuwe schooljaar is weer in aantocht en veel scholieren zijn op zoek naar een geschikte schooltas of rugzak. Welke collectie is er nu en waar moet je op letten wanneer je een nieuwe schooltas online gaat bestellen. In dit artikel proberen we meer inzicht te geven bij de aankoop van een leuke en functionale schooltas.

Schooltas of schoolrugzak

Het verschil tussen een schooltas of rugzak is vrij eenvoudig uit te leggen maar is vaak nog wel verwarrend en wordt regelmatig door elkaar gebruikt. Een schooltas is een tas met ruime opbergvakken die vaak is uitgevoerd met een enkel handvat en een enkele draagband. Schooltassen hebben veel opbergruimte door gebruik van verschillende opbergvakken zowel aan de binnen als de buitenzijde van de tas. Een laptop is vaak eenvoudig mee te nemen en de tassen zijn vaak uitgevoerd in leder of lederlook.
Een schoolrugzak is een echte rugzak die twee schouderbanden heeft om eenvoudig op je rug te dragen. De schoolrugzak is vaak van nylon of polyester gemaakt en waterafstotend. Een laptop meenemen is mogelijk maar gelet op het formaat van de rugzak wel afhankelijk van de afmetingen. Een schoolrugzak is er vaak in trendy kleuren en veel bekende merken als Bjorn Borg, hedgren of Nitro hebben leuke modellen in de collectie.

Waar moet je nu op letten bij de aanschaf?

Wanneer je een keuze moet maken tussen een schooltas of schoolrugzak is het belangrijk om je eerst af te vragen hoe je het komende schooljaar gaat reizen. Is dit met de fiets of scooter dn is het wellicht handiger om een schoolrugzak te nemen. Ga je met ander vervoer of heb je voldoende opbergmogelijkheden kies dan voor de schooltas. De schooltas in lederen uitvoering gaat vaak wat langer mee dan de schoolrugzak. Zeker wanneer deze van leder is gemaakt. Een ander voordeel van de schooltas is dat deze vaak meer opbergruimte heeft voor o.a. verschillende formaten laptops welke tegenwoordig door veel studenten wordt gebruikt en dagelijks mee gaat naar school. Ook is de schooltas vaak afsluitbaar met een slot wat ook de diefstal zal verkleinen van uw kostbare laptop of andere waardevolle accessoires.

Waar bestellen?

Wanner je op zoek gaat naar een leuk model schooltas of schoolrugzak dan is het zeker de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen bij de webshop van Hellobags.nl. Met een ruim assortiment van schooltassen, rugtassen en zelfs bowler bags hebben ze een ruim aanbod bijzondere tassen die je niet overal vindt. Met een uitstekende service, gratis verzending en altijd optimale garantie zijn ze een echte aanrader om een leuke schooltas voor het nieuwe jaar te bestellen.

Advertisement