Connect with us

Huis & Tuin

Spanplafond

Is het tijd voor een nieuw plafond? Maar je hebt geen zin in al dat kap en breekwerk, stof, dagenlang je huis niet of amper kunnen gebruiken omdat er serieuze renovatiewerken aan de gang zijn. Heb je al eens aan een spanplafond gedacht?

Wat is een spanplafond precies?

Eerst moet je natuurlijk weten wat een spanplafond precies is. Dat leg ik even voor je uit: Dit is een doek dat gespannen wordt onder je oud plafond. Zo hoef je het oude plafond niet uit te breken, herschilderen enz… Je kiest ook zelf hoe laat je nieuw plafond komt! Zo hoef je geen plaats te verliezen als je dat niet wilt, maar je kunt ook evengoed je plafond verlagen als je bijvoorbeeld wilt besparen op verwarmingskosten.
De plaatsing neemt ook veel minder tijd in beslag (doorgaans in 1 dag zijn alle werken voorbij) waardoor u sneller en zonder zorgen kunt genieten van uw nieuw plafond.

De verschillen

Nu je weet wat een spanplafond is kunnen we het meer hebben over de voor en nadelen van een spanplafond. Zoals hierboven te lezen was gaat de plaatsing veel sneller. Doordat er ook geen grote kap en breekwerken of schilderwerken worden uitgevoerd laten deze werkmannen uw huis steeds netjes en stofvrij achter.
Je kiest ook volledig zelf waar je lichtpunten komen. Gelijk waar kunnen de werkmannen een gat maken en uw verlichting plaatsen. Volledige vrijheid dus!
Een spanplafond is ook zeer makkelijk in onderhoud – je hebt er namelijk bijna geen! Vlekken kun je eventueel afwassen met een licht vochtig doekje, verder heeft u er geen onderhoud aan. U hoeft ook ooit meer te schilderen! Als u toch van kleur wil veranderen dan kan er altijd een ander doek gespannen worden.
Onbeperkte mogelijkheden
U bent volledig vrij in de keuze van kleur, prints, aantal en plaats van uw lichtpunten. Zo is er voor iedereen een geschikt spanlafond te vinden. Alle vormen & maten zijn mogelijk en u kunt eventueel een foto laten printen op uw plafonddoek.
Dus, waarom nog kiezen voor zon oubollig gyproc of houten plafond?
 
 
 
 

Advertisement