Connect with us

Huis & Tuin

Een betaalbare zadelkruk of tabouret?

In Nederland is de kruk een niet meer weg te denken zitmeubel. Vrijwel overal is dit kleine en handige vierpotige zitmeubel te vinden. Minder bekend is zijn verrijdbare variant, de kruk op wielen. In dit artikel willen we u in het kort uitleggen wat de verschillen en overeenkomsten zijn van de diverse modellen verrijdbare krukken.

Zadelkrukken

Daar waar de gewone kruk meestal bestaat uit een houten zitting met vier poten. Heeft de zadelkruk een zeer bijzondere zitting. Een zogenaamde zadelzitting. Deze vorm heeft een grote gelijkenis met het zadel waarmee een paard bereden wordt en is vrijwel altijd bekleed met kunstleder. Deze ergonomische vorm is gekozen omdat het de gebruiker min of meer dwingt om in een natuurlijke en actieve houding te gaan zitten. Dit heeft als groot voordeel dat de bekken automatisch in de goede stand komen te staan waardoor beknelling van de bovenbenen wordt voorkomen.
Vanwege deze eigenschappen is de zadelkruk populair binnen beroepsgroepen waar men veelvuldig in dezelfde houding moet werken. Denk maar eens aan schoonheidsspecialisten, opticiens, tandartsen, pedicures, kappers, laboranten, leerkrachten en baliemedewerksters maar zadelkrukken worden ook steeds vaker in huis gebruikt. Meer en meer ontdekken mensen het gemak van een zadelkruk in huiselijke omgeving, of dit nu in de schuur is om je hobby uit te oefenen of als hulp bij verschillende huishoudelijke taken. Een zadelkruk is erg praktisch als je langdurig in dezelfde houding moet zitten of niet langdurig kunt blijven staan.

Zadelstoelen

Zadelkrukken hebben dus de mooie eigenschap om de zithouding van mensen die veelvuldig in een zelfde houding werkzaam zijn te corrigeren. Toch kunnen sommige maar moeizaam wennen aan deze voor hun wat vreemde zithouding. Van nature gaan mensen snel in hun stoel hangen met alle vervelende gevolgen van dien. Een zadelstoel zou in deze uitkomst kunnen bieden. Deze zadelkruk met de rugleuning zeer dicht op de zadelzitting geplaatst biedt de ondersteuning die nodig is om actief en toch comfortabel te kunnen zitten. De zadelstoel is dan ook enorm in opkomst en wordt al binnen veel beroepsgroepen gebruikt.

Tabourets

De tabouret is ook een verrijdbare kruk maar heeft geen ergonomische eigenschappen. De kruk is uitgevoerd met een ronde zitting die van boven plat of iets gewelfd is. Deze kruk op wielen heeft een groot zitcomfort en is voor veel doeleinden geschikt.

Kruk op wielen

Al deze verrijdbare krukken hebben het voordeel ten op zichte van een gewone kruk dat zij dankzij een betrouwbare gasveer traploos in hoogte zijn te verstellen. Uw perfecte werkhoogte is dus gegarandeerd. Een ander pluspunt van een zadelkruk, zadelstoel of tabouret is dat u zich dankzij de soepel lopende zwenkwielen makkelijk op de werkplek kunt verplaatsen zonder op te hoeven staan.
Was voorheen de hoge prijs een strijkelblok, tegenwoordig kun je een goede zadelkruk, zadelstoel of tabouret tegen een betaalbare prijs aanschaffen. Het is echt niet meer nodig om honderden euro’s te besteden aan een kruk op wielen. Wel is het aan te raden om deze aan te schaffen bij een specialist. Deze kan u adviseren welke kruk voor u het meest geschikt is.
Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Advertisement