Connect with us

Financieel

Lange termijn beleggen met opties

Beleggen over een lange termijn gebeurd over het algemeen door de onderliggende waarde volledig aan te schaffen. Het probleem bij hefboom producten als CFD’s en Futures is dat de belegger rente betaald over het vermogen dat hij of zij leent voor het innemen van een positie op de beurs. Vooral bij langlopende posities is dit niet slim aangezien er een rente betaald dient te worden van minimaal 4% over het geleende bedrag.
Langer termijn beleggen met opties
Op een langer termijn beleggen met opties is een mogelijkheid. Men hoeft de onderliggende waarde hiermee niet aan te schaffen en kan toch grote winsten maken als de onderliggende waarden (aandelen, grondstoffen of indicies) stijgen of dalen. Het nadeel van gewone opties is dat de belegger een premie bedrag betaald voor de tijd die in de optie verstrijkt. De gene die de optie verkoopt (de optie schrijver) verdient hiermee. Voor een langer termijn is het risico behoorlijk groot dat de optie flink in waarde kan vermeerderen, hiermee zal de verkoper van de optie dus een aanzienlijke premie vragen. Buiten het feit dat er geen rente geheven wordt omdat er feitelijk geen bedrag geleend wordt, zijn er dus wel behoorlijk wat kosten aan premiegelden.
Binaire opties
Een andere mogelijke optie is het langer termijn beleggen in binaire opties. Meestal worden binaire opties ingezet voor een korte positie, maar het is zeker mogelijk om voor enkele maanden een binaire optie te kopen. Hierbij zitten geen kosten voor premie en is dit product daarmee een stuk goedkoper. Echter het nadeel is dat de winst van te voren vastgesteld is. Het maakt dus niet uit of de koers flink zal stijgen of dalen, het bedrag zal altijd hetzelfde zijn. Bij binaire opties is de winst meestal 85%, geen slechte investering dus, maar niet ideaal als de koers heel ver de goede richting in gaat.
Langer termijn beleggen met gewone opties kan zeer hoge winsten opleveren echter door de premie gelden kan het een dure grap worden. Bij binaire opties is van te voren bepaald hoeveel winst de optie koper krijgt. Mocht op langer termijn de koers flink de juiste richting op gaan dan rest “slechts” een winst van 85% over het geïnvesteerde bedrag.

Advertisement