Connect with us

Financieel

5 tips belasting aangiften

Elk jaar is het vaste prik: op 1 maart kunnen burgers weer belasting aangiften doen over hun inkomsten van het voorgaande jaar. De grote vraag is moet je betalen of krijg je geld terug? Voor sommigen is het een regelrechte ramp om al die gegevens in te vullen. De overheid probeert het al jaren gemakkelijker te maken om deze aangiften te doen. Toch zijn er heel wat handigheidjes en tips waar jij nog voordeel bij kunt hebben. Hier kan je een aantal tips lezen, die mogelijk jouw belasting aangiften wat positiever uit doen vallen.
 

Tips belasting aangiften

  1. Gegevens controleren

De Belastingdienst vult vooraf al jouw gegevens in, maar controleer of dit ook echt klopt. Het kan namelijk zijn dat de gegevens niet correct zijn of dat er zaken ontbreken.

  1. Gulle gever

Let goed op de aftrekposten, want als je veel aan goede doelen hebt geschonken, dan kan je hierover de belasting terugkrijgen. Giften met een ANBI-status mag je hierin meenemen. Houdt het hele jaar dus je donaties en giften goed bij.

  1. Studiekosten

Volg je een studie waarvoor je geen studiefinanciering ontvangt? Dan mag je al deze studiekosten opvoeren.

  1. Zorgkosten

Over je gemaakte zorgkosten die niet door de verzekering worden bedekt, mag je de belasting terugvragen. Dit geldt bijvoorbeeld bij batterijen voor gehoorapparaten, dieetkosten, bloeddrukmeter of vervoer van en naar het ziekenhuis. Let wel op de drempel van € 128,- voor alleenstaanden en € 256,- voor partners.

  1. Verbouwing monument

Ben jij woonachtig in een monument? Dan mag je 80% van de kosten voor onderhoud en verbouwingen aftrekken. De woning moet dan wel een geregistreerd Rijksmonument zijn, waar je niet zelf in hoeft te wonen. Denk bijvoorbeeld aan een belegging wat je verhuurt als studentenhuis.
 

De Bruijn & Partners

Is er veel gewijzigd in jouw persoonlijke en financiële situatie? Dan is het wellicht verstandig om de belasting aangiften uit te besteden aan een belastingadministratiekantoor. Hiervoor kan je terecht bij De Bruijn & Partners.

Advertisement