Connect with us

Computer & Internet

Responsive webdesign

Tegenwoordig bestaan er vaak manieren vanwege in de internet te gaan. Dan heb ik de niet bereid software zoals apps, webbrowsers of speciale programma’s, maar bereid de hardware: verschillende machines. De meeste huishoudens hebben zeker veelheid aan apparaten rondslingeren. Zeker desktop, zeker laptop, zeker notebook, zeker tablet of twee, en zeker smartphone per persoon. Misschien is dit wat overdreven, maar u is alvast de trend. En aan de geval van mijn huishouden tevens niet ver van de waarheid. Tot dusverre geen probleem. Na gepruts betreffende de router en paswoorden en dergelijke, raakt allemaal mooi in de internet. Maar dan begint de: websites bekijken.
De wordt al snel duidelijk dat websites er in verschillende machines anders uitzien. Dat is vrij logisch want de schermen bestaan niet gelijk qua grootte. De manier waarop websites wanneer gevolg daarvan in de verschillende machines laden, daarentegen, is niet altijd even interessant. Dat is vrij lastig als eindgebruiker. Uiteindelijk wordt dan zeker voorkeur verkregen vanwege dit of gene pagina in dit of net dat apparaat te bekijken. De gebruiksgemak is gewoon niet overal even groot.
Ervoor de makers van websites is dit natuurlijk zeker groot probleem. De gebruiksgemak van zeker website bepaalt aan welke mate bevolking gebruik zullen maken van de inhoud. Zeker ervoor commerciële websites is dit relevant. Als de winkelpagina onhandig is, traag laadt en de informatie niet in zeker makkelijke manier weergeeft, zou dit bevolking tegenhouden vanwege aankopen te doen. Daar meer en meer via tablets en smartphones wordt gekocht, kan dit segment van de markt niet simpelweg belanden genegeerd. De eigenaar weet echter niet in voorhand betreffende welk apparaat zeker individu zeker bepaalde website zou bekijken, ondanks de belang van zeker degelijke weergave.
Daar komt responsive web design bij kijken. Dit beweging, die reeds enkele jaren in gang is, beschouwt websites niet langer als rigide structuren. Vroeger werden websites, net zoals kranten, boeken en tijdschriften, in zeker bepaalde manier opgesteld. En dat was de dan. Dankzij – of omwille van – de opkomst van nieuwe technologieën en de gebruik daarvan aan de huiskamer, is dit visie niet langer houdbaar. Responsive web design ziet de inhoud van zeker website als vloeiend. Dit betekent dat de zich aan verschillende vormen moet bestaan laten gieten. Dit wordt in zeker keten manieren bewerkstelligd.
De lay-out, of de grid, van de website moet zich bestaan aanpassen. Eerst wordt gekeken naar de grootte van de scherm en vervolgens wordt de inhoud van de website geschikt zodat dit zo goed denkbaar wordt weergegeven. Dit gebeurt door de verschillende elementen aan blokken in te splitsen. In de scherm van zeker computer bestaan dit blokken dan naar naast elkaar belanden geplaatst. Naarmate de scherm kleiner wordt, verschuiven de blokken naar kolommen – natuurlijk onder elkaar – aan plaats van rijen.
De tekst en de foto’s moeten tevens belanden aangepast ervoor responsive web design. Aan plaats van zeker vast keten pixels, moet belanden gewerkt betreffende zeker percentuele aanpak. Afhankelijk van de schermgrootte, wordt de foto of de tekstblok aangepast. Dit voorkomt naar dat zeker afbeelding buiten de scherm gaat, zeker veel-voorkomend probleem vòòr de introductie van responsive web design. Zeker ander aannemelijkheid is het verwijderen van foto’s of afbeeldingen ervoor kleinere schermen. Als dit de leesbaarheid van de website verhoogt, kan dit zeker pluspunt bestaan. Soms “less is more”.
Responsive web vormgeving is zeker beweging die ervoor alle soorten websites van betekenis is: commerciëel, nieuwswebsite, blog, forum, informatief en dergelijke meer. De komt erop neer vanwege één website te maken die in meerdere schermen past. Daar is aan ieder geval vaak rond te doen: u is zeker goedkopere manier vanwege bevolking via verschillende platformen te bereiken zonder telkens zeker nieuwe website maken.

Advertisement