Connect with us

Actueel

Zinken dakgoot onderhoud

Een dakgoot is een onderdeel van het huis waarvan vaak het onderhoud over het hoofd wordt gezien. Als een zinken dakgoot wat ouder wordt dan kan het zink dunner worden. Als er vervuiling in de dakgoot ligt en dit blijft langere tijd liggen dan is dat een extra gewicht. Met name oudere dakgoten en vrijhangende dakgoten gaan dan doorzakken. Het gevolg hiervan is dat er op die plaatsen het vuil verzameld word en gaat werken als een spons. Iedere keer als het geregend heeft dan komt dat extra gewicht erbij, en zeker als het zink wat dunner is zal de goot snel lekkage gaan vertonen.
Bij dakgoten die vrij gemonteerd zijn in beugels is dit eenvoudig te herkennen aan de bolle onderkanten. Bij dakgoten welke in een houten bak gemonteerd zijn is dit lastiger om te zien.
Goed schoonhouden van de dakgoot is een belangrijke factor voor de levensduur van een zinken dakgoot. Het schoonmaken van een dakgoot is vaak een risicovolle uitdaging want dakgoten bevinden zich meestal op hoogte. Bij een lage dakgoot kan met met een keukentrapje eenvoudig de vervuiling eruit scheppen en met een tuinslang schoonspoelen. Voor dakgoten op grotere hoogte is er al snel een meerdelige ladder of bouwsteiger nodig voor het onderhoud. Daarbij dient het vuil ook zover mogelijk verwijderd te worden, want als het vuil in de hemelwaterafvoer komt is er kans op verstopping. Dit soort verstoppingen zijn lastig te verhelpen omdat de regenpijp in de grond verdwijnt en met een beetje pech gegraven moet worden om de verstopping te verhelpen.
Het laten schoonmaken van een dakgoot door de professional is veel veiliger en en u bespaard uiteindelijk een hoop kosten omdat dakgoot veel langer meegaat.
Wilt u met een professional spreken dan kunt op dakgootvervangen 24 uur per dag 7 dagen in de week een online aanvraag doen.

Advertisement