Connect with us

Actueel

Van Santa Claus een Santa Cruz

De kerst komt er weer aan en de gitaarliefhebber hoopt misschien wel een nieuwe of een betere gitaar voor kerst te krijgen. Bij de zoektocht naar de beste gitaren kan de naam van Santa Cruz je niet zijn ontgaan. Santa Cruz gitaren behoren tot de beste gitaren en een groot gedeelte van de productie wordt dan ook met de hand gemaakt. Het belangrijkste kenmerk van de Santa Cruz gitaren is dat ze voorzien zijn van stalen snaren. Dit geeft een geheel ander geluid dan de gebruikelijke nylon snaren.

Santa Cruz gitaren

Dat Santa Cruz Guitar Company gitaren bouwt die tot de besten ter wereld behoren is helemaal niet zo verwonderlijk. Het bedrijf is namelijk ook opgericht door de beste gitaarbouwer ter wereld, Richard Hoover. Hij richtte het bedrijf in 1976 op. Santa Cruz kreeg al snel wereldfaam doordat de helft van haar totale productie van ongeveer 800 stuks per jaar, handgemaakt is. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van de hoogstaande materialen en uitstekende houtsoorten, zoals palissander, mahonie en sparhout. Ook de esdoorn wordt veel gebruikt voor de jazz-gitaren van Santa Cruz. Doordat de Santa Cruz gitaren handgemaakt zijn en goed duurzaam hout gebruikt wordt, zijn deze gitaren relatief hoog geprijsd. Santa Cruz gitaren worden door zowel beginnende als professionele gitaarspelers worden gebruikt.

Santa Cruz gitaren, gebruikt door gerespecteerde artiesten

Dat Santa Cruz zich heeft bewezen als de beste gitaar ter wereld, is ook terug te zien in de gebruikers van een Santa Cruz gitaar. Gitaarspelende artiesten eisen het allerhoogste van hun gitaar en dat kan alleen met een topklasse gitaar zoals die van Santa Cruz. Ook in Nederland zijn er bekende artiesten die een Santa Cruz gitaar bespelen, zoals Ilse de Lange, Ernst Jansz, Paskal Jakobsen van BLØF en de Belgische artiest Milow. Of een Santa Cruz gitaar er ook voor kerst voor jou inzit? Gemiddeld ligt de prijs tussen de € 4.000,- en € 6.000,-.

Advertisement