Connect with us

Actueel

Lockpicking, de kunst van sloten kraken

Veel mensen zien sloten kraken als iets waar alleen inbrekers zich mee bezighouden. Maar niets is minder waar, er zijn duizenden mensen over de hele wereld verspreid die dagelijks bezig zijn met het kraken van sloten en Nee deze mensen zijn geen criminelen. Ze noemen zichzelf lockpickers en zien het als een uitdaging om beveiligingssystemen te verslaan.
Het geeft een bepaalde kick als je iets weet te omzeilen wat juist specifiek is ontworpen om dat te voorkomen. Het is vergelijkbaar met een puzzel maar dan een tikje spannender. Juist omdat het ontworpen is om ongeautoriseerd toegang te voorkomen, geeft het een kick als het lukt. Tuurlijk is deze kennis daarom ook wel gevoelig voor criminelen misbruik. Maar de meeste mensen die het beoefenen zijn simpelweg geïntrigeerd door de werking van sloten. Deze mensen hebben een passie voor techniek en hebben er veel tijd en energie in gestopt worden om goed te worden in lockpicking. Het is dus niet voor iedereen weggelegd en vaak ook niet de aller makkelijkste manier om ergens binnen te komen.
Het gaat bij lockpicking meer om de techniek en om de kunst om een slot weten te openen zonder gebruik van een sleutel. Het kan soms uren duren om een slot te openen en soms zijn lockpickers zelfs weken of maanden bezig met 1 slot. Daarom is het dus vaak niet geschikt voor criminelen die ergens snel binnen willen komen.
Lockpicking wordt dus vaak als een kunst gezien omdat het veel tijd kost om goed in te worden. Maar als je zelf nieuwsgierig bent kun je al beginnen door op het internet te surfen. zo zijn er een aantal goede websites waar u veel informatie kunt vinden over lockpicking. Ook is er lesmateriaal en een blog beschikbaar deze kunt u vinden bij de lockpicking universiteit.

Advertisement