Connect with us

Actueel

Kinderboek (voor-) Leestips

(Voor-)Leestips kinderboeken
Indien u kinderen heeft leest u ongetwijfeld met grote regelmaat een kinderboekje voor.
Om kinderboeken leuk en aantrekkelijk voor te lezen is echter niet zo makkelijk als het lijkt.
Wilt u uw kleine spruit een optimale leeservaring geven? Dan is het verstandig om eens een lijst met kinderboeken leestips door te nemen. Kinderboeken worden namelijk veel vermakelijker als u bij het voorlezen van het boek emotie, beweging en verschillende klanken en geluiden gebruikt.
Naast het feit dat uw kind het veel leuker vind, is het goed voor de ontwikkeling van het kind dat luistert naar u terwijl u het kinderboek voorleest.
Fantasie ontwikkeling
Het gebruik van emotie en stemverheffingen en dergelijke dragen er aan bij dat uw kind zijn fantasie gebruikt. Een kinderboek voorlezen met het gebruik van verschillende geluiden, klanken en misschien zelf bewegingen is veel begrijpelijker voor het kind dan wanneer u een boek voorleest op een formele en koele manier. Het gebruik van emotie en interactiviteit is dus een pré als u wilt dat u kind naast een leuke tijd hebben er ook nog door ontwikkeld. Het interactief voorlezen stimuleert de geest van het kind en zorgt voor een betere ontwikkeling van onder andere de fantasie. Naast de fantasie zal uw kind er ook slimmer van worden omdat het meer wereldwijs word en gevoelens, uitdrukkingen en emotie beter gaat begrijpen.
Kinderboeken afwisselen
Na het doornemen van de lijst met voorleestips  zult u beter in staat zijn uw kroost een unieke luisterervaring te laten ervaren. Naast de juiste voorlees techniek is het ook erg belangrijk om afwisselende lectuur te gebruiken. Het ene kinderboek is het andere immers niet. Als u enkel vrolijke kinderboeken voorleest zal u kind mogelijk in een fantasie wereld gaan leven, gaat u slechts drama voorlezen krijgt u misschien een kind wat een te sterke emotionele ontwikkeling doormaakt.
Voor de ontwikkeling en intiligentie van u kind is het dus belangrijk om alle genres kinderboeken af te wisselen om het kind zo veel mogelijk te leren.  Zo blijft het voorlezen voor uw verrassend en ook voor u zelf is het leuker en gemakkelijker weg te lezen. Als u niet goed weet welke kinderboeken u moet aanschaffen en of moet lenen bij de bibliotheek dan is het een leuke optie om een maandelijks kinderboekenabonnement te nemen. Dit kan al voor enkele euro’s per maand en daarnaast kunt u zelf bepalen wat voor soort leesvoer u door de brievenbus komt. Een leuke betaalbare kinderboeken club is die van Kwebbels.  Kwebbelskinderboeken heeft verschillende pakketten voor zowel jongens als meisjes maar ook voor elke leeftijd. Zo maakt u het voor de kinderen spannend om elke maand te kunnen wachten op een nieuw boekenpakket en heeft u kinderboeken gemakkelijk thuisbezorgd. Een boekenabonnement bij Kwebbels is maandelijks opzegbaar, dus u zit nergens aan vast!

Advertisement