Connect with us

Actueel

Een elektrische haard is het alternatief voor de open haard

Al sinds oudsher wordt de haard gezien als het hart van het huis. In het verleden werd de open haard gebruikt om het eten er op te bereiden en als verwarming van het huis. Later werd het alsnog gebruikt voor de verwarming en als plek om met z’n alle samen te komen. Dat laatste is waar de open haard nog steeds voor wordt gebruikt. In nieuwe woningen is het echter niet meer mogelijk om een open haard te hebben. Er is vaak geen ruimte voor een schoorsteen en de functie van de warmte wordt overgenomen door de cv. Echter wilt men nog steeds wel de sfeer van een haard. De oplossing hiervoor is de elektrische haard!
 

De elektrische haard als sfeermaker in de woning

De elektrische variant van de open haard is volledig onafhankelijk van onderhoud. Bij een traditionele open haard is het zo dat er veel onderhoud aan gekoppeld is. Je moet er dus continue mee bezig zijn om het vuur aan te houden. Met de elektrische variant hoeft dit niet meer. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en het werkt. De vlammen die het geeft zijn daarbij levensecht. In de volgende alinea gaan we hier verder op in. Door de uitstraling geeft het de sfeer die een traditionele open haard ook geeft.

De werking van een elektrische haard

De werking van de haard is vrij eenvoudig. De haard werkt allereerst op water. Van dit water maakt de water een mist in de behuizing, wat een oppervlakte vormt om op te projecteren. De verschillende 3D projectoren projecteren vervolgens op de mist, de “vlammen”. Door de plaatsing van meerdere lasers, lijkt het van meerdere hoeken levensecht. Door de plaatsing van (kunst) hout blokken in de haard, lijkt het nog realistischer. Zo wordt het moeilijk om het vuur van echt vuur te onderscheiden.

Advertisement