Connect with us

Actueel

Duurzame modemerken die je moet kennen

mode merken

Het is een van de meest vervuilende industrieën die er is: jawel, we hebben het over de modeindustrie. Jaarlijks zorgt deze sector voor de uitstoot van grote hoeveelheden CO2 en daarnaast wordt ook flink wat water verbruikt. Natuurlijk wil je er leuk bijlopen, maar… at what cost? Gelukkig kun je voor mooie mode tegenwoordig ook terecht bij tal van duurzame merken die niet alleen draaien om esthetiek maar minstens zo erg om het leveren van een bijdrage aan de wereld. Door te werken met eerlijke materialen die zo min mogelijk impact hebben op het milieu, kun je door dit soort sustainable labels te kopen jouw steentje bijdragen aan een betere wereld. Benieuwd welke labels je echt in je kast wilt hebben? Wij zetten er een paar op een rij!

Nudie Jeans

Dit coole Scandinavische denimmerk ken je wellicht al – in Nederland is het merk namelijk al een tijd lang mateloos populair. Maar wist je ook dat dit label uitblinkt dankzij haar duurzame aanpak? Het merk vervaardigt haar jeans van organisch katoen, en tijdens de productie daarvan wordt maar liefst 91 procent minder water verbruikt! Bovendien kun je ervan uitgaan dat de mensen die jouw spijkerbroeken en jasjes hebben gemaakt hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. Dat maakt die laid back jeans direct nog mooier, niet?

Everlane

New kid on the block Everlane is een naam om in de gaten te houden. Het Britse label staat met name bekend om haar transparante communicatie. Want zeg eens eerlijk; van een gemiddeld kledingstuk in je kast heb je toch eigenlijk geen idee waar het vandaan komt? Everlane wil daar verandering in brengen en doet dat door duidelijk aan te geven (stap voor stap) waar je precies voor betaalt en hoe een kledingstuk tot stand is gekomen. De fabrieksmedewerkers die jouw items in elkaar hebben gezet, worden daar bovendien eerlijk voor betaald. Ook garandeert het label goede arbeidsomstandigheden in haar fabrieken.

Amur

Een vooroordeel waar duurzame labels vroeger vaak mee te maken kregen, is dat van ‘’geiten wollen sokken’’. Groen = saai, zo was de gedachte. Maar dat dit heus niet zo hoeft te zijn bewust het New Yorkse Amur. Zwierende rokken van prachtige glanzende stoffen, assymetrische tops die tegelijkertijd heel cool en chique zijn en bijzonder coole broeken en rokjes die iedere outfit direct iets unieks geven – yup, Amur heeft het allemaal! Gewerkt wordt met duurzame stoffen die op zo’n manier in elkaar zijn gezet dat ze jarenlang meegaan. Wel zo duurzaam.

Mede mogelijk gemaakt door WhatsOrb: het platform waar duurzame ideeën samenkomen

Advertisement