Connect with us

Actueel

Belang van kinder-EHBO cursus Den Haag

Weet jij wat je moet doen als jouw kind een schoonmaakmiddel heeft gedronken? En hoe handel je als jouw kind uit een boom valt? Het zijn allemaal horror scenario’s waar je liever niet over na wilt denken. Toch kan het jou zomaar overkomen, dat jij moet handelen in een noodsituatie. Er iets niets ergens, dan dat je niet weet wat je moet doen. Meestal gebruik jij je gezonde verstand, maar kan jij nog wel rationeel nadenken als je kind in gevaar is? Daarom is het zo belangrijk dat je een EHBO cursus Den Haag volgt. Pas dan heb je de kennis in pacht om echt goed te kunnen handelen, als jouw kind iets overkomt.
 

Kinder-EHBO cursus Den Haag

Bij een EHBO cursus Den Haag voor kinderen, leer je uiteenlopende zaken. De leerdoelen en onderwerpen die één voor een uitgebreid aan bod zullen komen, worden hier kort toegelicht

  • Kinderreanimatie en gebruik van een AED

Bij een klein kind worden de borstcompressies met twee vingers gegeven. Bij oudere kinderen kan dit zoals op de volwassenen manier. Je geeft eerst vijf keer beademing en daarna vijftien borstcompressies. Je wacht en luistert even, geeft twee beademingen en weer vijftien borstcompressies. Dit herhaal je telkens.

  • Bewusteloosheid

Is je kind buiten bewustzijn? Knijp dan hard in de oorlel of schouder en leg het kind op de rug. Je checkt of er iets in de mond klem zit.

  • Brandwonden

Het lichaamsdeel moet je een kwartier lang onder lauw, stromend water houden. Vastzittende kledingstukken moet je vooral niet uittrekken. Bij een grote wond moet je naar het ziekenhuis.

  • Neusbloedingen

Een bloedneus stop je door de neus tien minuten lang dicht te knijpen. Dit zal het bloeden uiteindelijk doen stoppen.

  • Tand door de lip

Met een nat washandje of een steriel gaasje kan je het bloeden stelpen. Na enkele minuten is het bloeden al gestopt.

Hart voor BHV

Wil jij ook goed voorbereid zijn op ongelukjes met jouw kinderen? Doe dan een EHBO cursus Den haag bij Hart voor BHV. Dan pas ben je echt goed voorbereid!

Advertisement