Connect with us

Uncategorized

Thuis sporten, zó doe je dat!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en veel mensen hebben goede voornemens. Mogen er wel wat kilootjes af of wil je graag fitter worden en beter in je vel zitten? Sporten is daar natuurlijk een goede oplossing voor. Voor sommige mensen is de drempel om te gaan sporten hoog. Bijvoorbeeld omdat een abonnement bij de sportschool duur is, omdat je niet graag gezien wordt als onervaren sporter, of vanwege tijdgebrek. Door thuis te gaan sporten tackle je al deze problemen in één klap.

Doorzoek Youtube
Op Youtube zijn gigantische hoeveelheden workouts te vinden die goed thuis uit te voeren zijn. Niet alles zal je aanspreken. Kijk daarom eerst goed rond en kijk een paar workouts volledig af om te beslissen of ze bij je passen. Je kunt kiezen voor een volledige workout, of zelf een complete workout samenstellen uit meerdere korte filmpjes. Als je zorg dat je een aantal verschillende filmpjes, zeg maximaal tien, hebt die je aanspreken en die je met plezier kunt doen, kun je gemakkelijk afwisselen zonder dat het snel saai wordt.

Te weinig tijd is geen excuus
Doordat er ook veel korte workouts online te vinden zijn, hoeft een baan, gezin en druk schema geen excuus te zijn. Bovendien heb je geen reistijd, want je bent toch al thuis. Heb je dus een half uurtje of twintig minuten over? Dan kun je al eventjes sporten. Douchen moest je toch al, dus ook dit kost geen extra tijd. Natuurlijk kun je ook uitgebreider thuis sporten als je hier wel de tijd voor hebt. Kies dan voor een langere workout of doe meerdere verschillende voor een compleet programma. Veel workouts pakken een bepaald gebied aan, zoals de buikspieren, benen of armen. Door deze te combineren en af te wisselen tussen krachttraining en cardio kun je tot een zeer complete workout komen.

Wat heb je nodig?
Het mooie van thuis sporten is dat je er in feite niets voor nodig hebt. Een smartphone of tablet met internetverbinding is fijn, dan kun je Youtube gebruiken om workouts te volgen. Maar ook als je dat even niet hebt kun je natuurlijk thuis een goede workout doen. Wat verder handig kan zijn zijn spullen zoals een yogamat, wat dumbbells en natuurlijk makkelijk zittende kleding.  Je hoeft de deur niet uit en niemand hoeft je te zien, dus dit mag gewoon je makkelijke oude kloffie zijn, het hoeft echt niet volgens de laatste mode.

Erg laagdrempelig
Doordat je thuis blijft, is thuis een workout doen een erg laagdrempelige manier van sporten. Ook met weinig tijd is het makkelijk in te passen, niemand ziet je en het hoeft je niets te kosten als je dat niet wil. Ook kun je verschillende workouts gemakkelijk uitproberen om uit te vinden wat wel en niet bij je past. Als je eenmaal hebt gevonden wat je leuk vindt om te doen, is de kans dat je het langere tijd vol gaat houden aanzienlijk groter. Ook met jonge kinderen thuis is dit een ideale manier van sporten. Je hoeft namelijk geen oppas te regelen en kunt prima sporten wanneer de kinderen ’s avonds op bed liggen of een middagdutje doen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement