Connect with us

Huis & Tuin

Hoogglans meubels

In de meeste interieurs zal een hoogglans tv meubel schitterend staan. Goede hoogglans tv kasten zijn gemaakt van MDF. MDF is een zeer sterke houtsoort wat erg veel in meubels gebruikt wordt. Daar overheen is dan een hoogglans kleur gespoten wat het glimmende effect geeft. Een goede laklaag is ook een laag dat bestand is tegen krassen. Immers, als er eenmaal krassen op hoogglans meubels ontstaan, dan zullen de krassen erg goed zichtbaar zijn. Belangrijk is daarom om goed op de kwaliteit te letten, want er zijn ook veel goedkope hoogglans meubels te krijgen waar je achteraf toch spijt van krijgt.

Lichtinval

Het is nu eenmaal een beruchte eigenschap van hoogglansmeubelen: vlekken en vingerafdrukken zijn erg goed te zien. Dit betekend niet dat je met een hoogglans tv meubel meer vlekken krijgt, maar wel dat ze zichtbaarder zijn. Ook als je geen hoogglans tv kast hebt zullen er vlekken en vingerafdrukken ontstaan, maar door het materiaal is dit minder goed te zien. De lichtinval kan een belangrijke rol spelen bij het bepalen of je een hoogglans tv meubel wilt aanschaffen. Als het meubel in het volle daglicht staat zullen alle vlekken ook veel beter te zien zijn. Plaats je het tv meubel juist op een schaduwrijke plek, dan zijn veel vlekken al niet meer direct zichtbaar. Laat lichtinval dus een belangrijke rol spelen bij je keuze.

Onderhoud

Dan kunnen vlekken en vingerafdrukken misschien wel eerder zichtbaar zijn op hoogglans meubels, het onderhoud ervan is juist erg gemakkelijk. Voor de dagelijkse of wekelijkse schoonmaak is een stofdoek al voldoende, maar je meubel met een vochtige doek afnemen is ook goed. Gebruik overigens nooit een schuurspons of andere schuurmiddelen voor het schoonmaken van je hoogglans meubels.

Advertisement