Domeinregistratie, poging tot oplichting?

Onderstaan de mail gekregen voor een domeinregistratie. Deze mail staat vol leugens, trap er dus niet in als u ook dit soort mails krijgt.

Ten eerste: er is nooit telefonisch contact met mij opgenomen. Mijn telefoon laat altijd zien wie er gebeld heeft. Ook bij nummer onbekend neem ik op.

Ten tweede de grootste onzinregel: We zijn daarom dus wettelijk verplicht om contact met u op te nemen om u het eerste registratierecht te bieden. Dat staat nergens in de wet. vele internetondernemers zijn rijk geworden door domeinnamen voor anderen weg te kapen en te verkopen. Maar dan zonder zo’n ongevraagde onzinmail.

Wat gebeurt er? De domeinnaam waarover het gaat is nu nog vrij te registreren (is gecheckt) en kan dus voor 4 euro per jaar geregistreerd worden. Zou ik op deze mail ingaan dan wordt door de verzender van de mail de domeinnaam geregistreerd en duur doorverkocht. Of het op mijn naam gebeurt is niet bekend, wordt niet vermeld.

Pas dus op met dit soort mails, check eerst bij uw eigen provider of de naam nog vrij is. Als dat zo is en u denkt echt schade te kunnen ondervinden, registreer de domeinnaam dan zelf. Scheelt een hoop kosten en de domeinnaam staat op uw eigen naam.

De ontvangen mail:

Geachte heer/mevrouw, 

Recent hebben wij telefonisch contact met u op proberen te nemen. Dit is tot op heden nog niet gelukt. We sturen u dus een email met daarin informatie over het volgende:

We hebben een aanvraag binnen gekregen om de website www.domein.com te laten registreren. We zien in ons systeem dat u de eigenaar bent van www.domein.nl. Helaas kan dit voor u in de toekomst verstrekkende gevolgen hebben, zoals verwarring in de zoekmachines als Google en/of imago- en omzetschade. We zijn daarom dus wettelijk verplicht om contact met u op te nemen om u het eerste registratierecht te bieden. Dit houdt in dat wij de aanvraag van de derde partij afwijzen en de website:

www.domein.com

Na een akkoord zullen doorlinken naar:

www.domein.nl

Het komt erop neer dat u de eerste optie op de domeinnaam krijgt, dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. De aanvraag is gedaan vanuit Utrecht.

Doorgaans zijn wij verplicht om de domeinnaam voor 10 jaar vast te leggen en te beschermen. De jaarlijkse prijs voor de .COM extensie is €19,75 per jaar. Dit betekent dus een eenmalig bedrag van €197,50. Wanneer de doorlink voltooid is, zal al het verkeer wat naar de .COM extensie gaat, automatisch op uw .NL extensie terecht komen. De verwerking hiervan duurt maximaal 24 uur. Deze domeinnaam is dan wereldwijd bereikbaar. De derde partij wordt afgewezen en deze kan niks met uw domeinnaam doen.

Overige informatie:

U ontvangt een eenmalige factuur van €197,50 exclusief btw voor een looptijd van 10 jaar.

Na een jaar kan het te allen tijde geannuleerd worden. U krijgt dan het resterende aantal jaren op uw rekening teruggestort.

Indien u hiermee akkoord gaat, stuur dan binnen 24 uur na ontvangen van deze email een akkoord per mail naar met daarin uw naam, adresgegevens en btw-nummer naar; naam.persoon@domeinnaamregister.com

Hierop volgend gaan wij de derde partij afwijzen en de doorlink in orde maken. U krijgt dezelfde dag nog alles per mail toegestuurd met alle informatie die u nodig heeft.

Met vriendelijke groet,

naam persoon

Domeinnaam Register

naam.persoon@domeinnaamregister.com