Lasergame

Als je een goede actie of oorlogsfilm heb gezien krijg je er wel eens zin om net als de held in de film rond te springen met een geweer en op  alles wat los en vast zit te schieten. Nu kun je dat natuurlijk achter de computer doen met een of ander schietspel, maar het is natuurlijk veel leuker om dit met een grote groep in een niet geprogrammeerde omgeving te doen. Een spel dat zich hier uitermate goed voor leent is een potje lasergame. Lekker rondrennen en zoveel mogelijk mensen uit schakelen, voor je het weet denk je dat je echt in een oorlog bent beland.

De spelregels:

Een spel lasergame is eigenlijk heel erg simpel, het enige wat je nodig heb is een vest, lasergun en een goede locatie. Zo’n vest is voorzien van verschillende sensor vlakken, als de laserstraal van een tegenstander een van jouw vlakken raakt, die zich op jouw buik,rug, en schouder bevinden, ben je ongeveer 10 seconden uitgeschakeld, en heeft de tegenstander een kill gescoord. Nu zijn er binnen het lasergamen vele spelvarianten mogelijk, zo kun je een potje death match doen, maar er zijn ook spelvarianten dat je een persoon (VIP)moet beschermen of naar een ander punt moet brengen zonder dat deze geraakt word.

Lasergame VS Paintball:

Paintball en lasergame worden vaak met elkaar vergeleken, nu zitten er toch heel wat verschillen in. In tegenstelling t/m paintball is een potje lasergame niet pijnlijk en gevaarlijk. Bij paintball loop je al snel blauwe plekken op en dat zorgt er vaak voor dat enkele deelnemers niet achter hun schuilplek vandaan durven te komen. Lasergamen is veel toegankelijker en dit zorgt er voor dat het voor elke leeftijdscategorie geschikt is en dat iedereen leuk kan meespelen. Ideaal voor een groepsactiviteit dus. Als je nog nooit een keer ge-lasergamed heb zou ik zeggen probeer het zo snel mogelijk uit. De bekendste aanbieder van een spel lasergame is Gotcha.